BAZ the Police

2010.12.08. 15:07 :: Beküldő

Best of rendõrsztorik Borsodból

Miskolc - Mosolyfakasztó rendõrszotorik 2008-ból: traffipaxnak nézte a gyorsan száguldozó autós a háromlábú földmérõ készüléket és lefizette; totális kommandós akciót szerveztek egy "hatalmas" kábítószer-ültetvény felszámolására, érdekes eredménnyel; és ott van a feledékeny autós is...

Számos mosolyfakasztó sztori esik meg a rendõrökkel napi munkályuk során. Ebbõl osztott meg velünk néhányat a B.-A.-Z Megyei Rendõr-fõkapitányság. 

A feledékeny autós

Az egyik októberi hétvégén a Tiszaújvárosi Rendõrkapitányságra berohant egy feldúlt férfi, aki az ügyeletes rendõrnek elmondta, ellopták nagy értékû autóját. A rendõrök az elsõdleges intézkedés részeként, a sértettel együtt a településen igyekeztek az eltulajdonított autó nyomára bukkanni. Kisvártatva meg is lett a keresett jármû, az egyik bevásárlóközpont parkolójában pihent, sértetlenül.
Mint késõbb kiderült a feledékeny férfi autóval ment vásárolni, de haza már az apostolok lován, azaz gyalog ment. Ekkor azt látta, hogy nem látja az általában a háza elõtt parkoló személygépkocsiját. Gondolta ellopták, ezért azonnal berohant a rendõrségre, ahol meg is kapta a segítséget.

Ki keres, ki nem

A kihallgatások során elõfordulnak néha klasszikus vicceket felidézõ pillanatok, amelyek mosolyt fakasztanak, anélkül, hogy ezzel bárkit is sérelem érne, hiszen a humor nem osztályoz. Az Encsi Rendõrkapitányságon egy gyanúsított kihallgatása során a rendõrkérdezi a vele szemben ülõ fiatalembert: 
- Édesanyja dolgozik?
- Nem.
- Édesapja dolgozik?
- Nem.
- Nagyszülõk, testvérek dolgoznak?
- Nem.
- Egyáltalán keres valaki a családban? 
- Mért keresnének, tudják, hogy el teccet hozni!

Személyleírás: az egyik magasabb volt a másiknál

Miskolcon egy rablás kapcsán mondta el az egyik szemtanú, hogy az elkövetõk egyike magasabb volt a másiknál. A pontos adatok alapján, s természetesen a rendõrök rutinjának köszönhetõen néhány órán belül sikerült elfogni a két támadót. És valóban egyikük alacsonyabb volt a másiknál.

Visszatévedt szalonna

Az Encsi Rendõrkapitányságon bejelentést tett egy idõs néni, hogy a füstölõjébõl elvitték kolbászait, sonkáját, és szalonnáját. Arendõrjárõr kiment a helyszínre, ahol látta, hogy minden finomság szó szerint mind egy szálig megvan. „Biztos visszahozták” – válaszolt a néni a rendõr kérdõ tekintetére.

Tejfölös cannabis

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság Felderítõ Osztályához eljutatott információi szerint egy Miskolc környéki településen hatalmas kábítószer-ültetvényt gondoznak. A rendõrök a kommandósokkal együtt megtervezték az akciót és az esti órákban a megadott helyszínen teljes menetfelszerelésben felsorakoztak. A rajtaütés során a meglepett ingatlan tulajdonosnak esélye sem volt az ellenállásra, aki remegõ kézzel mutatott rá, a két tejfölös dobozban nevelgetett egy-egy szál és mindössze néhány centiméteres marihuánára. 

Mérnek? Mérünk!

A következõ történet elõtt fontos megemlíteni, és nyugodtan vegyék
készpénznek: a rendõr, nem vehet át készpénzt! 
Mérnek a „háromlábúval” az út mellett mikor hangsebességgel elvágtat egy autós, aki észleli a sárga mellényt és a mérõeszközt, ezért csikorgós satufékkel megáll, visszatolat, majd kérdezi:
- Mérnek? 
- Igen. 
- Gyorsan jöttem? 
- Hmm..., eléggé…
- Tízezer elég lesz? 
- Elég.
A földmérõ eltette a pénzt, majd bejelentést tett a rendõrségen.

 


Szólj hozzá!

Címkék: szövegelés

A bejegyzés trackback címe:

https://mokalista.blog.hu/api/trackback/id/tr182483826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása